Странице

среда, 26. јануар 2011.

Danski keksići (Butter cookies)

Danski keksići su jako laki za pripremu, jedino zahtevaju nešto vremena, bar dok se malo ne uhoda.
Vrlo su pogodni za praznike, jer je testo prilično lako za oblikovanje šablonima.
Neizmerno su ukusni, a može se u testo dodavati sastojak po želji (kokos, kakao, lešnik, suvo grožđe, orah, cimet, Nesquick ili Kraš Express...), pa samim tim će i ukus varirati.

Sastojci:

1 kg brašna
250 gr putera
250 gr margarina
4 jajeta
1 prašak za pecivo
250 gr šećera

Vanilin šećer u kristalu (za glazuru)

Priprema

Ostaviti puter i margarin na sobnoj temperaturi, kako bi bili mekši za obradu. U brašno dodati puter, margarin, umućena jaja, prašak za pecivo i šećer. Mesiti sve dok smesa ne bude jednaka.
Testo bi trebalo da bude masnije, ali će to u za vreme pečenja da se redukuje.
Zatim razviti oklagijom i šablonima izdubiti oblike po želji(ukoliko šabloni nisu na raspolaganju, mogu da posluže i čaše različitih veličina).

U pleh postaviti papir za pečenje, a rernu zagrejati na 200C. Pre pečenja keksiće posuti vanilin šećerom u kristalu, kako bi keksići dobili glazuru.

Peći dok ne porumene. :)

Uživajte!

Нема коментара:

Постави коментар